Не бъдете безразлични! Споделете новината:

На 16.08.2022 г. във Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е образувано досъдебно производство, което трябва да установи дали на 15.08.2022 г. в гр. Стара Загора военнослужещ умишлено е умъртвил жена си, като деянието е извършено при условията на домашно насилие.

Жената и военнослужещият имали сключен граждански брак от 2010 г. През последните месеци отношенията им се влошили, което довело до чести вербални спорове и физическа саморазправа между двамата.

На 13.08.2022 г. военнослужещият посетил работното място на съпругата си и предизвикал скандал, придружен с нанесен побой. Тъй като жената не се явила на работа на 15.08.2022 г., нейна колежка опитала да й се обади по мобилен телефон, но не успяла да осъществи контакт и се свързала с майката ѝ.

Подаден е сигнал в ОД на МВР – Стара Загора за издирване на жената. На 16.08.2022 г. полицейски служители отишли до семейното жилище, звънели, но никой не отварял. След като с помощта на технически средства била преодоляна заключена метална входна врата, служителите на МВР видели труп на мъж в коридора на апартамента. С оглед на обстоятелството, че се касае за военнослужещ, те са информирали компетентните органи – Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и РС „Военна полиция“ – Пловдив.

Местопроизшествието е запазено до пристигане на военен следовател, който е извършил оглед на местопроизшествието. Намерени са труповете на двамата с видими огнестрелни рани в областта на главата. Установено е и огнестрелно оръжие, законно притежавано от военнослужещия, с което се предполага, че е причинена смъртта и на двамата.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия, работи се по всички възможни версии.