fbpx

Днес влиза в сила ваксинационния сертификат на ЕС

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

От днес влиза в сила заповедта на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, с която той утвърди образците за Цифров COVID сертификат на ЕС (EU DIGITAL COVID CERTIFICATE) за извършена ваксинация срещу COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

В заповедта под формата на приложения са посочени образците за Цифрови COVID сертификати на ЕС (EU DIGITAL COVID CERTIFICATE) за завършена ваксинационна схема, за незавършена ваксинационна схема и за завършена смесена ваксинационна схема.

Сертификатът се създава в електронния имунизационен регистър след вписване на извършената ваксинация и се предоставя по искане на лицето, получило ваксина срещу COVID-19, от медицинския специалист, приложил ваксината или от общопрактикуващия лекар.

Ваксинираните лица ще могат да свалят своя дигитален сертификат в електронен формат от интернет страницата на Националната здравна информационна система – https://his.bg

За всички извършени до днес ваксинации ще бъдат създадени Цифрови COVID сертификати на ЕС, като гражданите ще могат да ги получат по общия ред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *