fbpx

Дискотеки в Студентски град продължават да работят въпреки забраната

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Собственици на заведения правят опит да заобиколят забраната за работа на нощните заведения. В някои градове има и допълнителни забрани с въведен краен час на работа на заведенията – те са в София, Пловдив, Благоевград, Кресна и Симитли

Дискотеки в София, обаче се опитват да заобиколят закона и продължават да работят. Снощи, столичната полиция откри няколко отворени за клиенти дискотеки в Студентски град. Управителите на тези нощни заведения ще бъдат глобени.

БНТ се свърза с едно от заведенията, които снощи е работело. От телефона за резервации казаха, че дискотеката си е отворена, ще работи и тази вечер и че те не попадат в ограничителната заповед на министъра. От РЗИ обясниха, че някои заведения се опитват да заобиколят закона чрез начина, по който са регистрирани. Например, заведение е регистрирано като ресторант, но е с работно време до 3 ч. и на практика след полунощ от ресторант се превръща в кръчма. Точно затова и кметът на София предложи да се въведе вечерен час за заведенията и независимо дали е снек бар, кафене и ресторант, часът за затваряне за всички да е един. Преди малко стана ясно, че часът за всички е 23:30.

Въпросната дискотека в Студентски град скандализира обществото още когато обяви на фейсбук страницата си, че няма да затваря и очаква своите клиенти. Първоначално много си помислиха, че заведението ще отвори през деня, заради обявеното работно време от 11 до 6. Оказа се, че това е просто печатна грешка, а дискотеката е работила през цялата изминала нощ. От клуба отказаха комeнтар. Според кмета на София това не справедливо спрямо тези, които спазват правилата.

„За съжаление снощи при проверка, която СДВР са направили в затворени заведения, тоест нощни заведения, които трябва да са затворени, са установени нарушения“, каза Йорданка Фандъкова.

Затова и от софийския щаб вече решиха всички заведения да затварят в 23:30, като заповедта влиза в сила от неделя.

„Целта в крайна сметка е да запазим работата на ресторантите и на всички заведения, които могат да спазват мерките“, допълни кметът на София.

Жителите на Студентски град също искат спазване на забраните.

„Има толкова много заразени всеки ден и според нас здравето е на първо място, както виждате с маски сме и навън, така че трябва да се пазим, доста е опасно да се рискува за една дискотека“.

БНТ: Бихте ли отишли на дискотека?

„Точно в момента не, защото пазя родителите си“.

Желаещи за нощни забавления, обаче, винаги ще се намерят. Затова проверките на контролните институции продължават. Заведенията, които не могат да осигурят необходимата дистанция – остават затворени.

Оставете коментар: