Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Ако нямах пари, може би нямаше да съм жив. Това е тъжната истина. Ако на мое място беше един обикновен възрастен човек със 150 лв. пенсия например или млад човек с 500 лв. заплата, щяха да го отпишат още във Варна!“ Това заяви ексклузивно пред „България Днес“ Динко Вълев, известен като Ловеца на мигранти.

В началото на септември т.г. ямболският бизнесмен преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално пада върху него. Редица медии изписаха стотици думи за състоянието му. „България Днес“ се свърза лично с него, за да сподели от първо лице подробности за здравето си.

„С Божията воля и с добрите доктори вече се чувствам добре. Изписаха ме от болницата и съм си в офиса, за да работя. Много хора ме подкрепиха, но и много завист се изля върху мен. Тези, които нямат, винаги остават нещастни и злобни. След инцидента животът ми се преобърна. Ставам друг човек. Ще бъда много по-внимателен и много по-добър“, категоричен е ямболията.

Вълев е повикан по спешност в Девня, за да помогне с тежката си механизирана техника, но сам едва не губи живота си. След инцидента той е откаран на момента във варненската болница „Света Анна“. Там лекарите установяват, че Динко е със счупени прешлени, таз, ръка и множество други наранявания. Заради тежкото му състояние нито един от лекарите не се ангажира, че може да помогне на пострадалия.

Препоръчват му да потърси помощ в София. Така Динко плаща на хеликоптер, за да го транспортира до „Пирогов“ в столицата, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист – проф. д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към болницата за спешно лечение. В началото съществува голяма опасност той да остане инвалид до живот. След няколко операции Динко отново е на крака и продължава да се занимава с всекидневните си задачи.