Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Димитър Рачков е известен български актьор, както и телевизионен водещ. Той е роден през 1972 година на 18 септември в Бургас. Завършва средно образование в ПГ по САГ „Кольо Фичето“ с паралелка геодезия.

През 1995 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. Познахте ли го? Става въпрос за Димитър Рачков. От 1996 до 1998 г. той работи в Cливенския драматичен театър „Стефан Киров“. Работил е и във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и в Малък градски театър „Зад канала“. От 1998 г. до 2009 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“. От 2006 г. е част от театрална формация Мелпомена, пише агенция „Фокус“.

През 1999 г. прави своя филмов дебют в сериала „Големите игри“ под режисурата на Иванка Гръбчева. Рачков е известен с филмовите си роли в „Патриархат“, „Бунтът на L.“, „Пътят към Коста дел Маресме“, а също така в комедийния сериал „Полицаите от края на града“ и в „Голата истина за група Жигули“.

До 2004 г. участва в комедийното музикално предаване „Клуб НЛО“. От 2004 г. до 2018 г. води предаването за телевизионни гафове „Господари на ефира“. Той често си партнира с Васил Василев-Зуека. Двамата водят първите осем сезона на телевизионното риалити „Като две капки вода“ през 2013 до 2020 г., а след това води предаването и с Герасим Георгиев – Геро от 2022 г. Рачков е водещ и на „Маскираният певец“. Участва също така в предаването „Пълна лудница“ от 2009 г. до 2013 г., където се превъплъщава в Жоро Бекъма, Лоби Михайлов (Борислав Михайлов), Ники Пънчев (Ники Кънчев) и самия себе си (с псевдонима Пачков).

Участва в „Откраднат живот“ в трети и девети сезон, като играе бащата на Коко.

През 2021 г. е водещ на „Забраненото шоу на Рачков“, а през 2022 г. е водещ на „С Рачков всичко е възможно“. През юни 2023 г. участва в сериала „Всичко за сина ми“. Има син от връзката си с Христина Апостолова.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.