Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Един от най-добрите футболисти в историята на България – Димитър Бербатов, отправи изключително силно послание към подрастващите в България, като за трибуна използва „Шоуто на Николаос Цитиридис“. Берба бе първият гост за новия сезон на вечерното предаване и очарова зрителите с изключително добрата си актьорска игра и страхотно държане пред камерата.

Цитиридис и Бербатов говориха за дъщерите на футболиста, кариерата му, фондацията му и други забавни, но и важни теми, а на финала се случи нещо наистина запомнящо се. Бербатов седна на мястото на водещия и направи специално обръщение към българските младежи, което ще бъде запомнено. Ето какво каза в него седемкратният Футболист номер 1 на България:

„Здравейте! Аз съм Димитър Бербатов. Имам фондация от 15 години за талантливи деца. Това, което ще кажа, е и за тях също, но бих искал да се обърна най-вече към другите деца, към подрастващите младежи и девойки, които в момента се лутат или са леко изгубени, или правят грешните избори на базата на това, че не търсят помощ, или просто защото са все още малки и търсят пътя си в живота, или се притесняват да потърсят съвет или помощ. И ще го кажа по начин, за да ме разберете, без да съм толкова краен, колкото си мислих, че искам да бъда…

Не ви прави готини да пушите.
Не ви прави готини да се напивате.
Не ви прави готини да ползвате райски газ.
Не ви прави готини, не дай си боже, да взимате наркотици.
Не ви прави готини да държите наргилето и да си мислите, че държите света в ръцете си… Не го!
Не ви прави готини да се биете по моловете или където и да е! Момичета, особено пък вие. Вие сте дами, трябва да се държите на положение.

Тези неща не ви правят готини. Тези неща ви правят загубеняци! Нарочно използвам тази дума, защото сте загубени на моменти и търсите правилния път. Няма лошо! Всички сме били там. Но искам да го знаете и да го чуете от мен – готини ви правят следните неща, част от които са: да сте образовани, да знаете как да говорите, да знаете как да пишете, да знаете как да уважавате учителите си, родителите си, да знаете езици, да помагате при нужда, да казвате „Здравей“, „Как сте?“. Тези неща ще ви направят готини – да помагате на някой, който има нужда от помощ. Това ви прави готини в очите на хората около вас и специално в моите очи.

Разбира се, че ще правите грешки. Всички сме били там, аз съм бил там. Особено за момчетата – всички номерца са ми ясни. Минал съм го този път. Затова казах: забавлявайте се, растете, търсете пътя си в живота и се надявам да правите по-малките грешки. Има и такива – по-малки грешки. Има и много големи грешки, от които не може да се върнете назад. Затова помислете внимателно това, което казах – кое ви прави готини, кое ви прави… загубеняци. Защото това е много важно!“