fbpx

Диксън: Ще строим стадион и мол за „Левски“, инвестицията е за 250 млн. долара

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Американски инвеститори стоят зад младия британец. Новият собственик на Левски Джоузеф Диксън се представи официално пред медиите. Наско Сираков изненадващо не присъства на пресконференцията, макар че участието му бе заявено предварително.

Диксън съобщи, че ще се строи нов стадион за Левски, както и търговски център. Зад него стоят американски инвеститори, които са готови да вложат 250 милиона долара в рамките на 36 месеца. Треньор на футболния клуб най-вероятно ще е Станимир Стоилов, а преговорите са продължили близо половин година.“Здравейте. Знам, че има голям интерес към ситуацията и най-лесният начин да представя всичко е да успокоя всякакви опасения.

Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Условията в Източна Европа не допринасят за стабилен бизнес модел. Идеята е да инвестираме значителни средства на не само нов стадион, но и търговски център. Тук, на това място. Това е дълготрайна инвестиция, която ще помогне на отбора да се издържа сам. Това независимо дали аз ще съм собственик. Да се изкарват средства без това да се прави от един инвеститор.

Не представялвам никого. Имам добри връзки с финансови институации в САЩ посредством моя предишна работа. Моите партньори са готови да инвестират големи средства в България, а моето име да ги представлява. Идеята е предвид финансовата ситуация в страната целият клуб да се издържа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *