Според диетолога Марина Макиши една шепа печени лешници на ден намалява риска от развитие на диабет тип II и насища организма с манган, мастни киселини и витамин Е. Това каза тя в интервю за популярна медия, пише zdrave.to.

Хромът и манганът подобряват процеса на усвояване на глюкозата.

„Лешникътсъдържа огромно количество хром и манган. Проучванията показват, че хромът наистина участва в метаболизма на глюкозата, тоест помага за по-бързото ѝ влизане в клетката, а манганът предотвратява развитието на диабет тип 2“, подчерта Марина Макиша.

Благодарение на витамин Е, редовната консумация на лешници има положителен ефект върху външния вид на косата и кожата.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG Контакти – Имейл: [email protected] За нас / ABOUT US