fbpx

Джипитата в София: Ситуацията е трагична, трябва пълен локдаун

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов в „Денят започва“ по БНТ.

Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун.

Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре, категоричен е д-р Миндов.Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена.Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет.

Според д-р Миндов, трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко.В „Пирогов“ в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично, допълни медикът.

Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период.Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви, смята д-р Миндов.Нови ограничителни мерки влизат в сила в София от 14 октомври със заповед на шефа на Столичната РЗИ, без да се налага пълен локдаун, стана ясно вчера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *