Джамбазки настоя ромските махали да бъдат затворени

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки настоя ромските махали да бъдат затворени, а КПП-та покрай тях да бъдат възстановени.

Според него там живеят най-рисковите групи, които могат да разпространят Covid-19, поради ниска хигиена и липса на здравна култура.

Джамбазки видя в свалянето на ограниченията и премахването на пропускателните пунктове в махалите „политически причини“ и външен натиск от соросоидни антибългарски организации.

„Циганските махали трябва да бъдат затворени, обитателите им изследвани, болните лекувани и изолирани. Иначе тази ситуация ще продължи. Когато не знаеш колко са заразените в махалите, нямаш представа какво ще стане утре. Не можеш да държиш хората затворени, икономиката затворена, хората без работа. Затова националният оперативен щаб да преосмисли решението си за КПП-тата покрай „Столипиново“, „Филиповци“, „Факултета“, „Кармен“ в Казанлък, „Надежда“ в Сливен“, изброи евродепутатът във видео в социалната мрежа Facebook.

“Тези махали са пламнали, никой не казва колко са заразените. Това се крие от политическа коректност. Отварянето на махалите е продиктувано от външен натиск, от соросоидните антибългарски организации“, посочи той.

Джамбазки съзря и задни политически мисли в решението да се отворят ромските махали – „да се спечелят гласовете на обитателите им“.

Оставете коментар: