Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Дете на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков е простреляло друго дете на тържество в село Арбанаси, край Велико Търново.

По информация на bTV извършител е едно от децата на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков. От МВР са потвърдили пред телевизията за случая, но тъй като е образувано досъдебно производство, не могат да изнасят повече подробности. Въпреки това, малко по-късно самият Божанков потвърди за случилото се.

Според наличната информация, в италиански ресторант в Арбанаси е имало рожден ден на съпругата на местен бизнесмен. Сред гостите е имало много известни хора от областта, а също и депутати.

Домакинът на партито е оставил законно притежавания си боен пистолет, за да отиде до тоалетната. Малко по-късно е проехтял изстрел. Оказало се, че големият син на депутата е натиснал спусъка и е ранил друго дете в крака. Пострадалото момиче е откарано в болница, няма опасност за живота му.

„Моля за разбиране в този момент. Засега зная само, че на рожден ден в село Арабанси, на който са били децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденият ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него, е вече добре – ранена е в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е. Не отговарям на телефона на вашите обаждания, защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях“, коментира в профила си във „Фейсбук“ Явор Божанков.