Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Бившата кметица на “Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова обявиха в сряда, че подкрепят Мая Манолова на балотажа за кмет на София. И двете са осъдени на първа инстанция за искане на подкуп, но взеха участие в местния вот.

Десислава Иванчева получи под 1% на изборите за кмета на София, а Биляна Петрова постигна резултат от над 8% на вота за кмет на район “Младост“.За тях гласуваха близо 7000 столичани.

“Ние, Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявяваме своята подкрепа за г-жа Мая Манолова на втория тур на изборите за кмет на София. Това беше трудно решение, но ние смятаме, че липсата на позиция е равно на безотговорност. Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата“, казва двете в позиция, изпратена до медиите.

Те очакват от Мая Манолова да сложи край на “порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове и ще работи за интересите на жителите на София“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК