Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Не съм подписвал акт на разпореждане от РЗИ за налагане на карантина. Това написа във Фейсбук народният представител от ПП ГЕРБ Бранимир Балачев, по повод изявлението на МВР, че са изпратили писмо до ВКП документи, свързани с нарушаването на карантина от народен представител, съобщават от „Евроком“.

„Във връзка с появилата се информация за нарушаване от моя страна на наложена карантина, Ви уведомявам:

Не съм подписвал акт на разпореждане от РЗИ за налагане на карантина.

Преди да се явя, като адвокат по гражданско дело съм направил тест за Ковид – 19, на 31.01 и непосредствено преди заседанието по дело на което се явих, като защитник на 01.02 .2022

Резултатите и на двата теста, които прилагам са отрицателни.

Не съм застрашил живота и здравето на съдебния състав, подзащитния ми и ответната страна и ще докажа твърденията си в съда“, пише още Балачев.

По-рано от пресцентъра на ГЕРБ излязоха с позиция, относно разследването на МВР за избягал от карантината депутат.

„Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявява, че не толерираме никакви форми на нарушаване на закона.

В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона“, пишат от ГЕРБ.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК