Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„За“ гласуваха 193-ма народни представители.

Народното събрание гласува за създаването на временна комисия за миналогодишните събития около лятната резиденцията на „Росенец“. „За“ гласуваха 193-ма народни представители, 1 беше против, а 12 се въздържаха.

Дълъг спор и остри реплики между депутатите предизвика точката за създаването на комисията, предложено от „Демократична България”.

„Временната комисия за целия комплекс беше очаквана с голямо вълнение особено от ГЕРБ, да се надяваме, че ще подкрепят. Но тук е въпросът за бездействието на българските институции”, каза Христо Иванов.

От ДПС заявиха, че ще предложат разширяване на обхвата на комисията и с други случаи, като „Буджака“.

„Ако искате да си направите комисия за „Буджака”, нека е отделна. Ние искаме отделна за „Росенец”, защото там, вие от ДПС и ГЕРБ, събрахте модела „Доган-Борисов”, каза Иво Мирчев.

„Ние станахме универсален виновник. На вас ви е смешно, защото вие знаете какво се случва „изотзадзе”. Направете още 40 дебата. Вижда се, че не можете да вземете едно решение без ДПС”, коментира Тома Биков от ГЕРБ.

„Г-н Биков, вие сте ценен и това, което говорите за отзад, знаете от болезнен личен опит”, репликира Христо Иванов.

„На нас от БСП изобщо не ни е смешно. Ние ви предлагаме друг подход. Ще подкрепим и двете инициативи за създаването на тези комисии”, заяви Крум Зарков от БСП.

В крайна сметка идеята за разширяване на обхвата на комисията не беше приета, но самата комисия ще започне работа.