Не бъдете безразлични! Споделете новината:

С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов започна днешното пленарно заседание на парламента.

Любимият на поколения българи актьор ни напусна тази нощ на 76 години. Той се бори мъжки за живота си до последно, след като от месец беше в интензивното отделение на Военномедицинска академия, поставен в медикаментозна кома и на командно дишане.

„Напусна ни нашият скъп приятел и колега, големият актьор и човек – Стефан Данаилов. Ще го запомним с неговото обаяние, талант и артистичност. Той изгради завладяващи образи както на сцената, така и в знакови за филмовата история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на целия народ. Съприкосновението с неговия талант беше истински празник“, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Стефан Данаилов влагаше енергия и отдаденост в дейността си като народен представител в 6 парламента и като министър на културата в мандата на 40-тото Народно събрание. В настоящия парламент Стефан Данаилов бе народен представител от групата на „БСП за България“.

Своя спомен за актьора споделиха и някои депутати, които го познаваха отблизо.

„Това е голяма загуба за киното, за театъра, за българската култура и политика“, смята актьорът и народен представител от ГЕРБ Евгени Будинов. „Беше един от най-добрите хора. Помагаше много на студентите си, както и на всички хора около себе си. Загубата за цяла България е огромна. Искам да изразя съболезнования към неговите близки“, допълни той.

„Личности като него са със собствена светлина и винаги остават в сърцата на хората. Аз го познавам и като колега, и като приятел, в последно време го опознах и като политик. Стефан беше първият човек, до когото се допитах, когато ми предложиха да вляза в листите“, заяви още Йотова“, каза депутатът от БСП Нона Йотова.

„Стефан Данаилов беше капитал за българската нация. Мъже като него се раждат веднъж на 100 години“, бе емоциаоналният коментар на Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US