Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Пловдивският астролог Красимир Куртев, който е и автор на TrafficNews, е един от хората поддържали почти ежедневен контакт с Любомир Милчев – Денди. Популярният светски хроникьор често търсел съветите на пловдивчанина, а двамата разговаряли по няколко пъти седмично по телефона.

– Г-н Куртев, каква е вашата теза за жестокото нападение над Любомир Милчев – Денди?
– Смея да нарека Денди мой приятел, въпреки че контактувахме само по телефона. Чувахме се почти всеки ден, говорихме на различни теми. Разговаряхме най- често за култура, изкуство, обсъждахме социални проблеми. Денди не се интересуваше от политика, беше абсолютно аполитичен. Но го вълнуваше посоката, в която се движи обществото. Денди е изключително ерудиран, много фин човек. Но едновременно с това е изключително плашлив. Той рядко влизаше в конфликти, тъй като агресията му беше абсолютно чужда. Въпреки това обаче , ми е споделял, че непрекъснато е подложен на подигравки, тормоз и насилие. Казвал ми е , че ежедневно е получавал заплахи от различни хора. Аз самият със ставал неволен свидетел, докато сме говорили по телефона, как са го обиждали.

Мисля, че Денди не би допуснал непознат човек в жилището си и затова смятам, че нападението е извършено от познат човек.

– Каква би била причината за тази жестокост? Денди споменавал ли е имена на хора, които са го заплашвали?

– Не , не е споменавал имена, но и аз не съм влизал в конкретика. Не мисля, че причината е ревност, нито пари. Денди не дължеше пари. Може би се касае за отмъщение. Надявам се полицията да залови нападателя.

– Споменахте, че Милчев е бил жертва на подигравки и тормоз. Защо, според вас?

– Денди е много ерудиран , високообразован човек, с огромни познания в някои области. В областта на модата и стила например, е ненадминат в България. В същото време обаче заради острия си език бе отхвърлен от обществото и от медиите. Хора като него са неудобни. Но това не е причина да бъдат пребивани. Животът му е в Божиите ръце. Не ни остава нищо друго, освен да се помолим за него.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК