Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Опит за убийство с цел грабеж над Любомир Милчев-Денди разследват органите на реда, научи „България Днес“ от свои източници в полицията, пише „България днес“.

Популярният светски хроникьор беше пребит в четвъртък и в момента е в изключително тежко състояние в реанимацията на столичната болница „Света Анна“.

Според полицаи, разследващи случая, става дума за грабеж, а не за разчистване на лични взаимоотношения.

Основание за това твърдение дава фактът, че Денди е удрян само по главата. Престъпленията от ревност, завист, накърнена чест или нещо подобно обикновено включват по-тежки нанесени травми заради злобата и насъбраната агресия на убиеца към жертвата и желанието да се причини по-силно страдание, обясняват запознати с разследването.

„Има сериозна опасност за живота на Любомир Милчев. Приет е в четвъртък – с тежка черпно-мозъчна травма“, каза пред медиите Антон Луков, говорител на болницата, в която Денди е на лечение. Бохемът е приведен в медикаментозна кома, а шансовете да се пребори за живота си не са големи, тъй като Денди не е идвал в съзнание. Удрян е брутално само и единствено в главата, казват докторите.

Любомир Милчев-Денди живее в апартамент на ул. „Св. Иван Рилски“. Именно там, паднал по очи, той е открит от неговия приятел – младия цигулар Кристофър, с когото съжителстват повече от година. Пред ченгетата той обяснил, че когато се прибрал, външната врата била заключена отвътре. Кристофър отключил и видял Милчев да лежи на пода, а на главата му зеела огромна рана. Младият цигулар незабавно извикал линейка и полиция. По време на огледа станало ясно, че Денди не е бил нападнат в апартамента, а някъде навън. Той обаче е бил в безсъзнание и нямало възможност да бъде разпитан.

Една от 80% сигурните версии, по която работи полицията, е свързана с опит за убийство с цел грабеж. От години е известно, че писателят колекционира ценни антики. В последно време той се препитавал, като е продавал различни свои скъпоценни вещи.

Денди притежава сребърни украшения, останали му от роднини по женска линия. Имал и сбирка от малки порцеланови статуетки, сребърни пудриери, табакера и женски пръстен.