Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Демократите от Камарата на представителите в американския Конгрес не смятат да отлагат процеса на импийчмънт и може още днес да повдигнат официални обвинения срещу президента Доналд Тръмп, съобщи председателят на комисията по външна политика към Конгреса Елиът Енгъл, цитиран от Би Би Си.

Преди да даде изявлението той разговаря с председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

„Смятам, че мнозинството е съгласно с това решение“, заяви той, цитиран от Би Би Си.

Междувременно председателят на комисията то разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф коментира, че в процедурата по импийчмънта срещу президента Доналд Тръмп трябва да се откроят три обвинения, в които са съсредоточени по-голямата част от свидетелските показания, а не да се повдига обвинения по всички въпроси, свързани с незаконосъобразни действия от страна на президента.

„Моята стратегия винаги е била такава… Да се формулират обвинения там, където има най-силни и неопровержими доказателства и да не се стремим да повдигаме обвинения по всички точки, дори ако те са възможни и по други въпроси.“ – коментира Шиф пред CBS.

Според публикации в американските медии, демократите ще повдигнат обвинения срещу Тръмп за злоупотреба със служебно положение за лични цели и възпрепятстване на работата на Конгреса.

Според членове на Камарата на представителите, към тези две обвинения може да бъдат добавени и други. Засега няма решение дали президентът да бъде обвинен и в опит за сговор с чуждо правителство с цел намеса в американските избори, или във възпрепятстване на правосъдието – за последното има редица свидетелства в доклада на спецпрокурора по руската намеса Робърт Мълър.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US