Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Два протеста се проведоха преди днешното извънредно и последно заседание на Столичния общински съвет (СОС) в сградата на Столичната община преди края на 2019 година.

Хората от единия протест негодуват срещу предстоящото увеличение на данъка за колите, а другите за отчуждаването на имотите в столицата за 15 стотинки на квадратен метър земя.

Именно на днешното заседание на общинските съветници трябва да се приемат два документа. Първият е Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на размера на местните данъци на Столичен общински съвет. Вторият е Доклад относно план-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2020 г. Размер на такса за битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2020 г.

Протестиращите издигнаха и плакати с надписи, сред които „Общината ни ограбва“, „Стига сте крали от народа, откраднете от себе си“, „Не наказвайте бедните, за сметка на богатите“, „Не вдигайте данъците на колите“ и други. Част от тях започнаха да скандират „Мафия“, а други „посрещнаха“ общинските съветници с освирквания.

Демонстрацията се провежда при засилено полицейско присъствие.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК