Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Два протеста се проведоха преди днешното извънредно и последно заседание на Столичния общински съвет (СОС) в сградата на Столичната община преди края на 2019 година.

Хората от единия протест негодуват срещу предстоящото увеличение на данъка за колите, а другите за отчуждаването на имотите в столицата за 15 стотинки на квадратен метър земя.

Именно на днешното заседание на общинските съветници трябва да се приемат два документа. Първият е Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на размера на местните данъци на Столичен общински съвет. Вторият е Доклад относно план-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2020 г. Размер на такса за битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2020 г.

Протестиращите издигнаха и плакати с надписи, сред които „Общината ни ограбва“, „Стига сте крали от народа, откраднете от себе си“, „Не наказвайте бедните, за сметка на богатите“, „Не вдигайте данъците на колите“ и други. Част от тях започнаха да скандират „Мафия“, а други „посрещнаха“ общинските съветници с освирквания.

Демонстрацията се провежда при засилено полицейско присъствие.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.