Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Двама служители на Пътната полиция във Велико Търново са арестувани тази вечер около 22 часа след операция на отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР, предаде БНТ. Проверява се сигнал за фалшиви регистрации на тежкотоварни автомобили.

Според информация на БНР, единият от задържаните е Пламен Демирев – дългогодишен служител в сектор „Регистрации“.

Според източници, близки до разследването, най-малко още трима служители от сектора са сред проверяваните. Очакват се още арести. Все още няма официална информация за проверката и арестите.

Според БНТ, разследващите проверяват регистрации на т. нар. „камиони-близнаци“ на фирма, регистрирана в село Поликраище. Според запознати, схемата е действала чрез закупуване на камион в Германия, като едновременно с това се регистрира друг в България, който не е собственост на фирмата, но е същия модел и марка. След това се вземат номерата на българския и се монтират на „германския“ камион, като този от чужбина не стига изобщо до България.

По информация на БНТ, в схемата са участвали и служители на КАТ-Велико Търново.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК