Не бъдете безразлични! Споделете новината:

ММА бойците Павел Георгиев и Любо Делев, както и боксьорът Бисер Митрев са сред задържаните за побоя над Слави Ангелов, съобщи „24 часа“.

Всички са от от агитката на фен клуба на ФК „Левски“ – „София Запад“ и са заподозрени и за други поръчкови побои, като този над служителя на клуба Цветан Вълчев.

Освен тях се разпитват още няколко техни приближени заради зверския побой над Ангелов. Делев и Георгиев обаче не са поръчители на престъплението. Те са сред тарторите на футболните хулигани.

Спецоперацията на СДВР бе проведена под надзора на Специализираната прокуратура тази сутрин. Районът около ул. „Черковна“ №20 в кв. „Подуяне“ бе блокиран от полиция. На място пристигнаха и главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Извършени бяха десетки претърсвания на адреси и автомобили, като по неофициална информация са задържани десетина души. Един от тях е избягал и се наложило да бъде преследван.

Иван Гешев лаконично заяви пред журналисти, че наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

„Утре, след обобщаване на събраните днес доказателства, прокурорите ще преценят кои, колко и за какви обвинения ще бъдат привлечени в качество си на обвиняеми, какви мерки за неотклонение ще определят и дали ще искат задържане под стража от Специализирания наказателен съд. Това, което се случи с вашия колега, е атентат срещу държавата. Не е пресилено да се каже. Винаги е било приоритет, дори и във времена на извънредно положение за органите на реда. Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват“, категоричен бе главният прокурор.

Главният редактор на „168 часа“ Слави Ангелов бе нападнат и пребит от двама непознати с метални предмети пред дома му на 17 март.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК