Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и МВР провеждат акция във ВиК-Пловдив, съобщава БНТ. По данни на медията ще бъде извършена пълна проверка на дейността на държавното дружество.

Акцията е разпоредена от вътрешния министър Младен Маринов. Очаква се подобни акции да има и в други ВиК дружества в страната.

Вчера службите започнаха пълна проверка на водното дружество в Перник. В хода на акцията следователи влязоха и в Министерството на околната среда и водите, където се изземаха документи и за договорите за внос на боклук от Италия.

В крайна сметка екоминистърът Нено Димов беше отведен за разпит в Националната следствена служба, след което се разбра, че е задържан за 24 часа, но от прокуратурата така и не съобщиха официално какви са причините.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК