Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Гръцки пенсионер е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които се опитали да го измамят по телефона, но той ги разобличил.

86-годишният мъж, жител на град Пела, е получил телефонно обаждане от измамници, че дъщеря му е катастрофирала и е в тежко състояние. Поискали му 15 000 евро, за да ѝ се извърши спасителна операция, предава БНР.

Оказало се, че само минути преди опита за измама възрастният човек разговарял с дъщеря си и така се досетил, че става въпрос за ало-измамници. Запазил самообладание и отговорил положително.

Казал на измамниците, че до два часа ще събере парите и си направил среща с тях, за да им предаде сумата. В същото време подал и сигнал в полицията в град Пела за случилото се.

На място пристигнал екип униформени от отдела за борба с организираната престъпност. Арестувани са двама българи с белязани пари. Това съобщава гръцката полиция, като благодари на възрастния човек за проявената съобразителност и помощ при разбиване на престъпна група.

Жителите на града и предимно възрастните хора са информирани на специални срещи от опитни полицаи за начините на действия на престъпните групи, които изнудват възрастни хора, казал пред полицаите съобразителният гражданин.