Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти март

Силен средиземноморски циклон ще определя облачното и дъждовно време на целия Балкански полуостров на 4-ти и 5-ти март, сочат новите данни, анализирани от Meteo Balkans.

Точното разпределение на валежите зависи и от траекторията на циклоните, но към този момент (дата на прогнозата: 01.03) – значителни валежи от дъжд се очакват над Югозападна и Централна България. Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти март, над Южна и Югоизточна България.

През деня на 5-ти март вятърът в Дунавската равнина отново ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите до вечерта по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, но не се очаква съществени валежи от сняг.

Влошаване на времето над южната ни съседка ще настъпи още в понеделник (04.03). Очакваме гръмотевични бури по крайбрежната ивица на Адриатическо и Йонийско море, полуостров Пелопонес, както и над Албания. Валежите ще са съпроводени от гръмотевични бури. Валежите до вечерта ще обхванат почти целия полуостров, а през нощта срещу 5-ти март и нашата страна.