Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна Australian Open след загуба от американеца Томи Пол в двубой от втория кръг на турнира. Мачът продължи над 4 часа и предложи много обрати на зрителите.

Първият сет вървеше равностойно до 4:4, след което Пол направи пробив и успешно сервира, за да го затвори с 6:4. Равностойната игра продължи и във втория сет, в който се стигна до тайбрек. Българинът поведе с 3:0, но в край сметка го загуби с 6:8 и така американецът поведе с 2:0 сета.

Григор се разигра в третия сет и го спечели с 6:3 след над 2 часа и 20 минути игра. В четвъртия сет отново се стигна до тайбрек, но вече Димитров бе далеч по-убедителен и спечели със 7:3 в решителната час.

В петия сет Григор проби своя съперник и сервира за победата при 5:4, поведе с 30-0, но Пол го проби и изравни 5:5. След като си взеха подаванията отново се стигна до тайбрек.

Двамата си размениха по един пробив за 3:3 преди да разменят полетата си. Пол отново направи пробив и резултатът стана 5:3. По-добрата игра на американеца продължи и се стигна до 10:3

В крайна сметка българинът загуби с 2:3 сета – 4:6, 6:7, 6:3, 7:6, 6:7.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.