Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Deutsche Bahn разобличи шведската активистка Грета Тунберг, публикувала в социалните мрежи снимка, на която е седнала на пода на германски влак. От компанията отбелязаха, че 16-годишното момиче е пътувало с първа класа, предава агенция EA Daily, цитирана от БГНЕС.

„Пътувам през Германия в препълнен влак. Най-накрая по пътя към дома!“ – написа Тунберг под фотографията, на която се вижда как тя седи на пода, а край нея има няколко големи куфара.

Но германският превозвач се възмути от подобно манипулиране на общественото мнение.

„Нямаше да е зле също така да посочите колко приятно и професионално ви обслужваше нашия екип в първа класа“, отговори администрацията на Deutsche Bahn на страницата на Тунберг в „Тwitter“.

Според информацията на компанията, на качената снимка, момичето седи на пода на влака от Касел до Хамбург. Но билетът на шведката е за вагон първа класа. След разобличението екоактивистката, все едно нищо не се е случило, съобщи, че действително е имала място в този вагон.

„Разбира се, че това не е проблемът и аз изобщо не писах за това. А препълнените влакове са отличителен знак, защото те показват, че търсенето на този транспорт е голямо“, добави тя. Както е известно, Грета Тунберг не пътува по въздух, защото смята, че „самолетите са вредни за климата“.