Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Активистката Грета Тунберг, бореща се за опазване на климата, каза, че е подала молба за регистриране на името й и това на движението й като запазена марка, предаде Ройтерс.

„Името ми и движението „Петъци за бъдеще“ постоянно са използвани с търговски цели без никакво разрешение“, каза тя в „Инстаграм“. Тя изрази недоволство, че хора печелят пари на неин гръб.

„Поисках името ми, „Петъци за бъдеще“ и „Училищна стачка за климата“ да бъдат регистрирани като марки“, каза тя и допълни, че иска да ги защити от узурпиране и не възнамерява да ги използва с търговска цел.

Тумберг съобщава още, че заедно със семейството си, е създала фондация. Тя вече е регистрирана и съществува, но все още не е готова да работи. Целта на фондацията ще бъде да насърчава екологичната, климатичната и социалната устойчивост, както и психичното здраве.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК