Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Знаеш ли, какво е да се събудиш една сутрин и да разбереш, че нямаш мобилен телефон, а дори и да имаш такъв, не можеш да говориш с никого? Въпреки, че този сценарий може да изглежда апокалиптичен, той съществува в град, където хората нямат мобилни телефони и няма интернет сигнал. Прочетете и разберете, какво представлява този град.

Градът, в който хората нямат мобилни телефони, няма интернет сигнал
Нарича се Грийн Банк и се намира в Западна Вирджиния. Това е градът, в който хората нямат мобилни телефони.

Живеейки в град с най-големия телескоп в света, жителите на Грийн Банк, Западна Вирджиния смятат, че е невъзможно да използват, каквото и да е безжично устройство, но не могат да пропуснат това, което никога не са имали.

В американския град Грийн Банк, има 143 американци, които не могат да разчитат на мобилни телефони или таблети, за да се свързват с приятели и близки, тъй като всички безжични устройства са забранени.

Грийн Банк градът без мобилна мрежа
Разположен в район, известен като „Тихата зона на националното радио“, Green Bank е дом на Националната радиоастрономическа обсерватория, която управлява най-големия радиотелескоп в света.
„Става въпрос за изследване на естествени радиоизлъчвания, идващи от тела в космоса“. Това обясни Майкъл Холстин, търговски директор на обсерваторията.

Тук се намира най-големият радиотелескоп в света
Той е с височина 485 метра и тегло от близо 17 милиона килограма. Телескопът е толкова голям, че може да побере в себе си цял колежански футболен стадион.
Наред с това е невероятно чувствителен към електронни смущения и е толкова мощен, че може да улови „енергията, излъчвана от една снежинка, падаща на земята“.

Градът, в който хората нямат мобилни телефони, няма и интернет сигнал има най-големият радиотелескоп в света
Телескопът може да улови сигнали „от 13 милиарда светлинни години“. Това обяснява още Майкъл Холстин, търговският директор на обсерваторията. И все пак, за да се постигне това, радио, телевизионни и мобилни телефонни кули не са разрешени е околностите на града.

Това означава никакви мобилни телефони, iPad, безжични телефони, безжични слушалки, Bluetooth устройства, микровълнови фурни, играчки с дистанционно управление и дори устройства за отваряне на гаражни врати, които изпращат сигнали, които пречат на работата на телескопа.

В Green Bank няма интернет сигнал
В Green Bank жителите разчитат на стационарни телефони, за да се обаждат помежду си. Те все пак могат да сърфират в интернет, но трябва да използват комутируем кабел или Ethernet връзки, за да го направят.

И така, макар, че мнозина могат да приемат града като връщане към старите времена, жителите смятат, че не могат да пропуснат това, което никога не са имали. Жителите казват, че са доволни от тихия си, отделен начин на живот. Той им позволява да се свързват по начини, които наистина имат значение. Информацията е по данни от Today Magazine.