Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Чували ли сте за градът в Европа, който е спечелил сърцата на туристи от цял ​​свят? Все повече хора идват тук. Това е място с история.

Това е космополитен град със смесица от езици
Сред възможните туристически дестинации, според някои специализирани сайтове, все повече се говори за града в Европа, който е спечелил сърцата на туристи от цял ​​свят. И така, според платформите за резервации все повече хора идват тук, като място за истории.

Ако някога сте мислили да посетите Швейцария, вероятно сте чували за места като Цюрих или Женева. И все пак има един скъпоценен камък на град, наречен Базел, който тихо чака любопитни пътници като вас.

Кой е градът в Европа, спечелил сърцата на туристи от цял ​​свят
Базел се намира точно на пресечната точка на най-малките страни в света, Швейцария, Германия и Франция и това не е просто още един град, това е преживяване. Със своята богата комбинация от изкуство, история и култура, това е като да се потопите в книга, където всяка страница разказва различна история.

Градът в Европа, спечелил сърцата на туристи от цял ​​свят. Все повече хора идват на това място с история
Не е нужно да сте експерт по пътувания или историк, за да се насладите на Базел, градът в Европа, който спечели сърцата на туристи от цял ​​свят. Ако не знаете, Швейцария е домакин на един от най-евтините коледни базари в Европа всяка година.

Базел трябва да бъде в списъка ви
Базел се откроява не само като град, но и като преживяване, тъй като е мястото, където модерният пулс на Швейцария, най-безопасната ваканционна страна в света се среща с вековни традиции. С река Рейн, минаваща през града, Базел може да се похвали с еклектична комбинация от художествени галерии, исторически забележителности и кулинарни изкушения.

Това е град, в който всяка улица има история, всеки площад звучи от музика, а всяка сграда е свидетелство за неговата богата история. От световноизвестната си арт сцена до оживените пазари за храна, Базел обещава едно вълнуващо и запомнящо се пътуване.
Градът в Европа, който спечели сърцата на туристи от цял ​​свят е място с история
За първия посетител на този европейски град, това е мястото, където старото среща новото и всеки ъгъл разказва история. Независимо дали обичате изкуството, историята, храната или просто разглеждате, Базел има по нещо за всеки. Това е град, в който изкуството оживява.

Не е нужно да сте в музей, за да го видите, въпреки че има много. Просто се разходете и ще намерите изкуство във всеки ъгъл. Стенописите оживяват сградите, скулптурите стоят в обществените пространства, а понякога дори може да откриете художници да работят, създавайки нещо ново точно пред очите ви.

Например, място, пълно с истории. Това е Kunst Museum, иначе трябва да се посети. А ако посетите града в Европа, който спечели сърцата на туристи от цял ​​свят по време на панаира Art Basel, ви очаква изненада. Това е времето, когато целият град се превръща в голямо арт шоу, с творци и любители на изкуството, идващи от цял ​​свят.

Карнавалът в Базел е ежегодна атракция за туристите
Между 19 и 21 февруари миниметрополисът на река Рейн е в извънредно положение. Това е времето, когато най-големият карнавал в Швейцария се празнува по изключително креативен начин. Спектакълът, който от 2017 г. е вписан в световното наследство на ЮНЕСКО се характеризира с уникални инструменти и богатство от идеи, дух и радост от живота.

Карнавалът в Базел
Всички традиционни групи участват в този парад, клишетата на Гуген и музиканти дефилират по улиците. Барабаните и свирките са запазена марка, както и „Blaggedde“, вид брошка, която се преработва всяка година, така че още една причина да посетите Базел.

Космополитен град със смесица от езици
Едно от първите неща, които ще забележите в Базел е комбинацията от чужди езици, където се срещат немски, френски и понякога италиански. Тъй като е близо до границите на Франция и Германия, Базел е място, пълно с култури и това е най-очевидно сред говоримите езици.

И така, ще чуете тази смесица от езици, докато се разхождате по улиците, пазарувате на местните пазари или вечеряте в ресторанти. Това е просто още една причина, поради която Базел се откроява като задължителна дестинация.

Градът в Европа е и място на истории
И, ако заговорим за цени, според данните на платформите за туристически резервации, в Швейцария, където се намира най-скъпият град за живеене Цюрих, броят на резервациите, направени от българи в Базел, също се е увеличил с 27,5% спрямо миналата година. Това според статистики, докато броят на пътниците се е увеличил още повече, с 37%.

Засиленият интерес може да се дължи отчасти и на спада в цените. Разбира се като се знае, че Швейцария не е евтина дестинация. Според туроператорите цените са паднали така, че билетите струват с 12% по-малко от миналата година и средно 112 евро за отиване и връщане.