Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Meta обяви множество нови функции, които ще бъдат добавени към Facebook Messenger, с цел подобряване на потребителското изживяване и функционалност. Едно от забележителните допълнения е възможността за изпращане на „HD снимки“ в рамките на Messenger.

Потребителите вече могат да избират изображение за изпращане и да превключват опцията HD, преди да натиснат бутона за изпращане, което гарантира по-високо качество на изображенията.

Тази функция отразява неотдавнашното въвеждане на HD снимки в WhatsApp, като предлага на потребителите подобрена визуална яснота. HD снимките, получени в Messenger, ще бъдат обозначени с етикет „HD“ за по-лесно разпознаване.

Освен това Messenger ще въведе възможността за създаване на споделени албуми с приятели и семейство в групови чатове. Потребителите могат да избират няколко снимки, за да създадат албум, или да добавят снимки и видеоклипове към съществуващ албум. Всички членове на груповия чат могат да разглеждат, добавят, изтриват и изтеглят съдържание в споделените албуми. Достъпът до споделените албуми се осъществява лесно чрез навигация в раздела за медии на груповия чат.

Друга нова функция е възможността за добавяне на хора в Messenger с помощта на QR кодове. Всеки потребител ще има уникален QR код, който може да се сканира, за да се добави в Messenger, или да се сподели чрез връзка за удобство.

И накрая, Messenger увеличава ограничението за размера на файловете си до 100 MB, което позволява на потребителите да изпращат по-големи файлове в различни формати, включително Word, PDF, Excel и zip. Това подобрение адресира дългогодишно ограничение и предлага на потребителите по-голяма гъвкавост при споделянето на файлове в рамките на платформата. Тези актуализации ще се разпространяват през следващите седмици, предлагайки на потребителите на Messenger по-стабилно и функционално изживяване при изпращане на съобщения.