Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в страната осъществяване на специален надзор върху разследванията за престъпленията против здравето и околната среда, съобщават от държавното обвинение.

От днес апелативните прокуратури във София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново ще трябва да следят изкъсо всичко досъдебни производства за престъпленията, свързани с управлението на отпадъци не по установения ред и пренасянето им през границите на страната, съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите.

Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури да вземат на специален надзор и всички досъдебни производства, образувани по данни на МВР и ДАНС, събрани в хода на извършваната от тях съвместна проверка, която стартира с негова заповед в началото на месеца.

Наблюдаващите прокурори пък ще имат задължението да си съдействат с чуждите съдебни власти и по-конкретно с тези в Италия, чрез изпращане на Европейска заповед за разследване в Националното бюро в Евроджъст.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.