Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в страната осъществяване на специален надзор върху разследванията за престъпленията против здравето и околната среда, съобщават от държавното обвинение.

От днес апелативните прокуратури във София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново ще трябва да следят изкъсо всичко досъдебни производства за престъпленията, свързани с управлението на отпадъци не по установения ред и пренасянето им през границите на страната, съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите.

Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури да вземат на специален надзор и всички досъдебни производства, образувани по данни на МВР и ДАНС, събрани в хода на извършваната от тях съвместна проверка, която стартира с негова заповед в началото на месеца.

Наблюдаващите прокурори пък ще имат задължението да си съдействат с чуждите съдебни власти и по-конкретно с тези в Италия, чрез изпращане на Европейска заповед за разследване в Националното бюро в Евроджъст.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US