Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Германската полиция съобщи, че провежда разследване, след като мъж, облечен като Адолф Хитлер, се придвижвал с мотор с кош на фестивал през уикенда, въпреки че той повече е забавлявал хората, отколкото да предизвика някакво недоволство, информира АФП.

„Когато хора се преобличат като Адолф Хитлер, винаги е нужно разследване“, обяви говорител на полицията в Саксония пред ДПА.

„Фюрерът“ се появил на класически мотор с кош на фестивал в Августусбург до Кемниц. Той е заснет на клипове на събитието, публикувани в интернет. Той е имал типичния за периода мустак под формата на четка като Хитлер и е седял в коша на мотор, управляван от мъж, облечен като нацистки войник през 40-те г. на миналия век.

На клиповете се чува хората да се смеят, докато двамата с мотора преминават, а полицай, охраняващ събитието, извади телефона си с усмивка, за да направи снимки.

Полицаят може да бъде наказан, тъй като не е спрял „фюрера“.

Премиерът на Саксония Михаел Кречмер осъди случилото се.

„Обличането като масов убиец е повече от само лош вкус. Това поведение е недопустимо и не трябва да се повтаря“, коментира министър-председателят.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК