Не бъдете безразлични! Споделете новината:

След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес в национален ефир, Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област, съобщиха от партията.

Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев днес проговори пред bTV след излъчването на разследването по телевизията за имущественото му състояние.

Разследването разкри, че по време на кметския му мандат семейството на Мараджиев е придобило 5 апартамента в „Слънчев бряг“. А за година кметът е декларирал 2,5 млн. лв. приходи. Парите са от продажба на близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица, продал ги е на сина си.

След излъчването на разследването на bTV вчера Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив.

В интервю за предаването „Тази сутрин“ кметът държеше първо да изясни, говорейки за себе си в трето лице, кой е Георги Мараджиев. Обясни, че е започнал да се занимава с бизнес още през 1990 г. – отворил кафене и „имал смелостта“ да го кръсти кафе-аперитив „Демокрация“.

„30 години непрекъснат семеен труд. Фирмата ми не е изградена за ден-два. Не съм приватизатор, не съм купил чрез РМД някакво предприятие“, коментира Мараджиев.

На въпроса защо е отказал да говори въпреки многобройните опити на журналиста Марин Николов да го интервюира кметът на Стамболийски обясни, че е посъветвал репортера на bTV да си провери източниците – що за личности са. По думите му единият има условна присъда за злоупотреба с пари от еврофондове и други присъди и имал личен мотив да работи срещу него – Мараджиев назначил жена му за юрисконсулт в общината, но после я уволнил заради некадърност. Другият пък цял живот живеел с майка си и тя го издържала, но има и кино в Стамболийски, което общината му отнела заради дългове.

Това са фалшиви сигнали, обобщи кметът на Стамболийски.

За апартаментите в „Слънчев бряг“ той уточни, че е поел кметския пост през 2015 г. с налични вече три апартамента в курорта, после купил още един през 2019 г., който тепърва ще декларира. Колко апартамента има синът му не знаел. „Не мога да отговарям за неговите действия Не зная колко апартамента има той, той има достатъчно средства“, уточни Мараджиев.

За продадения терен с имоти на сина му за 2,5 млн. лв. кметът каза, че е продал не просто земя и сгради, а бизнес за милиони и ако не го е продал на сина си, щял да иска 5 млн. лв.

Георги Мараджиев е подал оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, защото при някакви съмнения, който има морал, трябва да подаде оставка.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК