Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Очаква се днес ГЕРБ да внесе в деловодството на Народното събрание искането за оставката на депутата от „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова като председател на временната комисия за ревизията на управлението заради начина, по който тя, заедно с 4-ма членове на комисията, посетиха в петък държавното дружество „Булгартрансгаз“ и изискаха документация за проекта „Турски поток“.

Според ГЕРБ Манолова е злоупотребила с позицията си на председател на комисията, за да „извлече евтин политически дивидент“.

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова напълно оспори начина, по който се е изискала информация за проект, който е обект от националната сигурност.

„Такава информация се предоставя по официален ред, заверена, подпис и печат от дружеството. Това предвижда законът. Тези действия и с това нахлуване не знам като какъв факт мога да го определя, съвсем като едно вероломно нахлуване в едно държавно дружество. Смятам, че това е поведение, което не подобава на един народен представител“, каза Теменужка Петкова.