fbpx

В понеделник Гърция обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В понеделник съседката ни Гърция обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, след като новите коронавирусни инфекции достигнаха нов връх.

Зоните, в които заведения за хранене и барове ще бъдат затворени от полунощ до 07:00 ч. сутринта, включват популярните острови Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит, заяви говорителката на правителството Аристотелия Пелони в телевизионно обръщение.

Говорителка на правителството също обяви нови ограничения за влизане от Балканите и за пристигащите със самолет от няколко страни от ЕС.

Сред новите мерки на гръцкото правителство е изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от Белгия, Чехия, Нидерландия, Испания и Швеция. Отрицателен тест, направен до 72 часа преди пътуването, ще се изисква и от всички, които преминават сухопътните граници на страната. В това число влизат и постоянно пребиваващите в Гърция, които са пътували в чужбина. Това изискване влиза в сила от 17 август.

От 16 август на ден от Албания пък ще бъдат допускани само 750 души.

Гръцката служба за обществено здраве в неделя обяви 203 нови инфекции, най-много от началото на пандемията. В страната до момента са регистрирани 5749 случая на коронавирус, загинали са 212 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *