fbpx

Върна се евтиният шопинг в Одрин

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ако има някаква част от международния туризъм, която да се е изправила на крака светкавично след отварянето на границите, то това са шопинг пътуванията до Одрин.

Заради евтината турска лира, която в момента се равнява на 0.23 лева, туроператорите побързаха да рестартират организираните автобусни екскурзии до първия град след българо-турската граница, пише Марица.

Воаяжът от Пазарджик до Одрин излиза 35 лева, а пътниците от Пловдив и Асеновград плащат по 25 лева, като в програмата са включени и посещение на Музея на здравето и българската църква „Св. св. Константин и Елена“.

Иначе маршрутът е ясен – мол „Ераста“, Outlet Magi, Синият пазар и перилната борса

Планувано е екскурзиите да са всяка събота. В момента на границите не се изискват PCR тестове, само носенето на маски е задължително и на открито, и на закрито.

Откакто трафикът се отпуши, на ГКПП Капитан Андреево е истинска лудница. Чакането е по няколко часа, разказват редовни пътници. Но пък сметката от пазаренето излиза. Според брошурата на хипермаркет „Мигрос“, любим на нашенци, в момента килограм картофи струва 1 турска лира, или точно 23 стотинки. Намалението е с 50%. Прясното мляко е 1,14 лева, или наполовина по-евтино от българското. Червените чушки са намалени на под 4 лири и така килограмът излиза под левче. Ученическите пособия също излизат по-евтини от нашия пазар. Тетрадка от 80 листа, голям формат, например се купува за 67 стотинки. Прахосмукачка на „Електролукс“ излиза 167 лева, а шарени слушалки за тийнейджъри струват под 7 лева.

Перилните препарати и дрехите обаче са цел №1 на нашенци

Въпреки че често пътуващите съобщават, че цените са вдигнати независимо от ниския обменен курс на лирата, качествени реплики на спортни облекла от две части могат да се намерят и за под 40 лева. Но дори и в мола, където пазарлъкът не е много приемлив, хората казват, че е имало пробиви и са им намалявали допълнително желания артикул.

Изгодно е да се купуват от Турция и лекарства, стига да знаете тамошния аналог на медикамента и да имате рецепта. Характерно за комшийската страна е, че цените във всички аптеки са идентични – без значение дали са в мола, или в някой квартал на града.

Оставете коментар: