Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Връщат обратно в ареста Реджеп Алиев, обвинен за смъртта на 17-годишната Виктория от Гърмен. Момичето беше прегазено на пътя между селата Хвостяне и Дъбница вечерта на 29 януари, съобщават от БНТ.

В началото на месеца 28-годишният мъж беше пуснат под „домашен арест“. Окръжната прокуратура в Благоевград протестира това решение пред Софийски градски съд.

Съдът прие, че комплексният анализ на събраните на този етап от разследването доказателства установяват всички обстоятелства, свързани с обвинението. Налице е реална опасност от укриване на обвиняемото лице и извършване на престъпление, затова изменят по-леката мярка „домашен арест“ в „задържане под стража“, съобщават от Апелативна прокуратура-София.

Реджеп Алиев е с две повдигнати обвинения. Първото, затова, че не е спрял навреме и е прегазил момичето, а след това е избягал и второ – че е шофирал след употреба на канабис. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 година за същото деяние, допълват от БЛИЦ.

Първоначално в ареста бяха задържани шестима мъже – двама, с които е пътувала непълнолетната Виктория и други четирима от колата, която я е прегазила. Впоследствие прокуратурата повдигна обвинение само на шофьора на автомобила, който я прегази.

По разследването за смъртта на 17-годишната Виктория се чакат три експертизи – съдебно-медицинска, техническа и ДНК експертиза, които ще бъдат готови до два месеца. Очаква се те да дадат яснота какво е било състоянието на момичето преди да бъде блъснато.

Има данни, че между нея и мъжете, с които е пътувала е възникнал скандал и са я гонили по пътя.