fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Открай време се създава впечатление за сложността на въпросите, които се задават за определена сума в българската версия в „Стани богат“.

Преди време ви запознахме с играта на младия учител от Велико Търново Драгомир Дачев. При него любопитното бе, че отговори правилно на въпрос за 5000 лева, който е бил зададен за 1 000 000 долара в американската версия на предаването.

Във вчерашния брой на горещия стол седна Галена Добрева. Всичко в нейната игра вървеше нормално до момента, в който бе отворен въпроса за първа сигурна сума – 500 лева.

Прочетете още:
Жена с пророчески сънища остави Билалов без думи в Стани богат
Толкова труден въпрос за 400 лева в Стани богат досега не е имало
Младата Надя изуми България в Стани богат

Коя от държавите граничи само с една държава и територията й се съдържа изцяло в територията на друга държава?

а/ Индонезия б/Лесото в/Монголия д/Кения

Въпросът не е никак труден за човек с обикновено ниво на обща култура, но участничката се поколеба и пожела да използва жокер 50/50 и в крайна сметка посочи верния отговор – Лесото, която е заобиколена изцяло от ЮАР.

Абсолютно същия въпрос е зададен на американеца Ким Хънт в американската версия „Кой иска да стане милионер“ през 2000 година. Той отговаря вярно, печели играта и става милионер.

Въпросът към Хънт е зададен по абсолютно същия словоред, както при Добрева. Отговорите са – Лесото, Буркина Фасо, Монголия и Люксембург. Както виждате в българската версия Люксембург е заменен с Индонезия, която е и една от най-големите държави в света.

Този случай отново поражда дискусия за сложността на въпросите в българския „Стани богат“ версия. Друго – защо от 20 години най-високите суми не са променяни и кога най-накрая ще се намери българин, който да вземе голямата сума.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.