Въпреки забраната – нощните заведения във Варна работят?!

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

След разпореждането на премиера кризисните щабове към областните управители да предприемат необходимите специфични мерки по места – какво ще бъде направено във Варна?

На фона на 23 нови случая на лица с положителни проби само за денонощие на територията на област Варна, с което регистрираните достигнаха 186 души – какви мерки взе кризисният щаб към областната администрация- обясни Стоян Пасев – областен управител на Варна.

„Варна, Бургас и Добрич са най-натоварените области, защото сме в летния сезон и всички са на черно море. Заведенията са пълни, въпреки че снощи от 00:00ч. влезе забраната, пак имаше заведения, които работеха. Тук е ролята на държавата, всички институции са впрегнати в тези проверки, така че това е различното от другите области“, заяви пред БНТ областният управител Стоян Пасев.

Вчера на заседание на областния щаб повечето от членовете са изразили мнение, че относно сватбите и семейните тържества, ако се спазват всички противоепидемични мерки, те могат да се провеждат. Той уточни, че не са толкова много сватбите на територията на Варненска област – 8 на брой.

За месеците май и юни драстично са спаднали сватбените ритуали – около 65%, показват данните от ритуалната зала.

„При абитуриентите е по-трудно, защото младите по-трудно спазват дисциплина. Въпреки всичко, в момента има само Първа и Четвърта езикова гимназия. При спазване на всички норми, могат да се проведат спокойно събитията“, допълни Пасев.

Оставете коментар: