Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Оставката на Ангел Джамбазки поискаха от Движение Възраждане. Причината е официално излязлата в медиите информация, че е шофирал в нетрезво състояние.

На 7 декември при проверка от КАТ направена на Ангел Джамбазки става ясно, че той има 1,5 промила алкохол в кръвта. Джамбазки изисква кръвна проба, от която количеството на алкохол в кръвта му е 1,08 промила.

„Всеизвестен факт е, че кръвната проба винаги дава по-ниски резултати тъй като човешкият организъм абсорбира алкохола в продължение на времето. Ето защо от Възраждане изискват да бъде оповестено публично в колко часа е взета първата проба от КАТ, в колко часа е взета кръвната проба и защо не му е направен тест за наркотици“, пишат от „Възраждане“.

„Още по-скандално е защо официалните власти пет дни мълчат за случилото се и то не е обявено в общественото пространство“, посочват от партията.

Стана ясно, че на Ангел Джамбазки вече е отнета шофьорската книжка. Според българското законодателство, шофьор с над 1,2 промила алкохол в кръвта седнал зад волана и управляващ МПС подлежи на наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода.

Ангел Джамбазки неведнъж, публично, е показвал страстта си към алкохола, с поведение демонстрирано под неговото влияние. Това го превръща в неподходящ представител на българския народ в Европейския парламент.

„Човек, който нарушава утвърдените в страната ни закони и с това застрашава не само собствения си живот, но и този на всички останали участници в движението по пътищата, не може да представлява България в Европейския парламент. Употребата на алкохол и след това шофиране е поведение на изключителна безотговорност и демонстрация на усещане за ненаказуемост. Ето защо ние настояваме за оставката на Ангел Джамбазки.

Тя трябва да бъде подадена още днес. Ако той не я подаде то тя да му бъде поискана от властимащите, които незнайно защо пет дни не съобщават за провинението му. С това за пореден път разпъват политически чадър над приближени до тях личности“, обоснова се Костадин Костадинов, председател на Възраждане.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК