Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадиновсъобщи на брифинг в парламента, че от формацията свалят доверието си от правителството и от днес го считат за нелегитимно, след като по-рано депутатите решиха да подпомогнат Украйна с военно-техническа помощ.

По думите му зад това решение стоят „шест американски организации“ в парламента и нито една българска партия, освен „Възраждане“.

От днес-нататък не признаваме това правителство за легитимно, тъй като то представлява само американското посолство. От днес обявяваме гражданско неподчинение, защото това правителство не представлява вече никой българин, а само американското посолство. Това правителство ни превръща в долнопробна американска колония, заяви Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ призова всички български граждани да минат на гражданско неподчинение и да блокират всички видове институции.

,,По отношение на военните заводи ще направим всичко възможно, за да не могат да работят нормално“, закани се още депутатът.

Тези хора няма да се спрат, докато не вкарат България във война с Русия. Ако искаме България да продължи да съществува, трябва да свалим това правителство, иначе то ще унищожи България и българския народ. На протеста на 11 май ще изразим нашите виждания, за да може това правителство да не представлява България. Тези хора ще носят съдебна и наказателна отговорност за престъпленията, каза още Костадинов.

Той обясни, че призивът им няма нищо общо с опит за преврат, тъй като превратът „вече бил извършен от сегашното правителство“.

Призоваваме и органите на реда да спрат да изпълняват заповедите на това незаконно правителство. Този кабинет трябва да бъде свален! Само това ще доведе до възстановяването на българските суверенитет и сигурност, заяви на финала лидерът на „Възраждане“.