fbpx

Във ВМА е прието семейство, имало близък контакт с друго семейство с коронавирус

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В България все още не е регистриран случай на заразен с коронавирус, но във ВМА е прието семейство със съмнение за болестта. Това каза на брифинг председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

„Семейството е от София. Имало е близък контакт преди 10 дни с друго семейство от Италия. Приятелите им са били любезни да ги уведомят, че са се разболяли с коронавирус. Обадили са да им кажат лошата новина, след като сънародниците ни се прибрали в родината“, уточни шефът на ВМА.

„Българите, които са настанени в болницата за наблюдение, са били на гости за два дни в Италия. Не знаем дали са заразени, но са приети във ВМА. Имат минимални грипоподобни оплаквания“, добави професорът.

„9 души са приети във ВМА през това денонощие. Двама курсанти, които са били около месец в Торино на обмен от Военното училище във Велико Търново, ще бъдат под карантина. Те нямат оплаквания“, добави той.

Днес в късния следобед ще са известни резултатите на семейството, което е било в контакт с болни в Италия, заяви ген. Мутафчийски.

Той предупреди, че епидемията се разраства. 93 100 души в света с вируса към 6 часа тази сутрин. Смъртните случаи са 3203. Новите са 39 за това денонощие. 50 972 пациенти са се възстановили напълно и са изписани.

„В Хърватия има 9 заразени с коронавирус, в Гърция – 7, в Румъния – 4, а в Северна Македония – 1. Същите мерки за контрол като на идващите от Италия ще се прилагат вече и спрямо пристигащите от Южна Корея и Иран“, каза още ген. Венцислав Мутафчийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *