Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Столична община въвежда „зелен билет“, съобщиха от общината. Причината е нивата на фините прахови частици, които превишават 4 пъти допустимата стойност от 50 микрограма на кубичен метър в София.

Билет ще струва 1 лев и ще важи за всички линии на градския транспорт за деня. Безплатни ще бъдат и буферните паркинги към линиите на метрото. Те са разположени по линиите на метрото на бул. „Цариградско шосе“, бул. „Черни връх“, бул. „Ломско шосе“, бул. „Александър Малинов“ и на бул. „Драган Цанков“.

Продължават и проверките за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в града.

„Зелен билет“ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на Столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение https://sofia.mpass.bg.

На сайта https://air.sofia.bg гражданите имат възможност да се информират в реално време за измерваните стойностите на ФПЧ и прогнозите за следващите два дни.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.