Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн лиши 34-годишната си конкубина Синеенат Вонгваджирапакди от всички титли заради нелоялност и амбиция да измести кралицата, предаде Франс прес.

На 28 юли по случай 67-ия рожден ден на краля Синеенат Вонгваджирапакди получи титлата „кралски консорт“ (съпруга на краля без титла на кралица). Това беше първи случай от близо век тайландски монарх да си вземе втора жена.

Вчера обаче тайландската национална телевизия съобщи, че Синеенат Вонгваджирапакди е лишена от тази титла заради нелоялност към краля и действия срещу позицията на кралица Сутхида в името на собствените си амбиции.

Действията й „показват, че тя не почита краля и не разбира кралската традиция“, се казва в изявление на кралския двор, в което се уточнява, че тя се е опитала да се издигне до ранга на кралицата.

Синеенат Вонгваджирапакди е завършила Кралския университет за медицински сестри и се е обучавала за военен пилот в Тайланд и чужбина. Служила е като телохранител на краля и беше произведена в чин генерал, припомня БТА. С кралския указ тя е лишена и от всичките си военни звания и ордени.