Вредни ли са безжичните слушалки?

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Основната опасност за здравето от Bluetooth слушалки е, че те излъчват електромагнитни вълни в непосредствена близост до мозъка. На първо място, това се отнася до „реплики“ на качествените слушалки“. Това казва Александър Тимофеев, доцент в катедрата по информатика към Руския икономически университет „Г. В. Плеханов“, цитиран от РИА Новости, предава БГНЕС.

„Ако приемем, че в работата на радиовълните има електромагнитна основа, тогава определено има вреда. При хората активността на нервната система също има електромагнитни импулси. Броят на хората, страдащи от магнитни колебания в природата, се увеличава“, коментира той.

Още през миналия век учените стигнаха до извода, че има въздействие на електромагнитните честоти върху храната и органичните вещества. Вече в четиридесет страни учените посочват, че безжичните слушалки могат да причинят рак на мозъка.

Факт е, че Bluetooth е източник на опасно електромагнитно поле, което по свойствата си е сравнимо с микровълновото излъчване. И подобно излъчване непосредствено до мозъка е вредно.

Оставете коментар: