Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория“, каза вчера Зеленски в ежедневното си вечерно видеопослание в Киев.

Разбира се, че ще освободим Крим“, каза президентът и допълни, че битката за Донбас ще стане най-жестоката в европейската история.

„За нас човешката цена на тази битка е много голяма. Тя е просто ужасяваща“, каза Зеленски и добави: „Ежедневно обръщаме внимание на нашите партньори върху факта, че само достатъчен брой модерна артилерия за Украйна ще ни осигури предимство“.

Междувременно руските войски разрушиха последния мост към Северодонецк, по който могат да бъдат евакуирани цивилни или доставяна хуманитарна помощ, съобщи губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай и добави, че близо 70 процента от града са под руски контрол.

Украйна не спира да призовава Запада за доставка на повече тежки оръжия за отбраната на Северодонецк. Киев твърди, че битката за града е от решаващо значение за контрола над Донбас и за хода на войната, която навлезе в четвъртия си месец.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК