fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Американските войски се оттеглиха от две военни бази в североизточната провинция Хасака в Сирия след ракетните удари от Иран на американските бази в Ирак, съобщава „Мидл ийст монитор“.

Според местни източници американски войски излизат от база в района на Хараб Ал-Джир и се придвижват към Ал-Уалид до иракско-сирийската граница в конвой от 40 военни камиона, като поне още 50 машини са евакуирали друга база в Шадади в посока Хул, източно от Хасака.

Високопоставен служител на сирийското външно министерство подчертават „пълната солидарност“ на Дамаск с Иран и правото му на самозащита срещу американски заплахи и атаки според сирийската държавна информационна агенция САНА.

„В същото време Сирия държи американския режим отговорен за всички последствия, които настъпват поради неговата безразсъдна политика и арогантност, които управляват действията му и ги превръщат в акт на бандити, а не държавни политики“, допълва източникът.

Днес има и протест на площад Ал Мухафаза в Латакия, за осъждане на убийството на Солеймани заедно със заместник-командира на иракските народни мобилизационни сили Абу Махди Ал Мухандис, пише „Мидл ийст монитор“.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.