Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Служител на Военна полиция се е самоубил на полигона „Ново село“, къде се провежда учение. Информацията бе потвърдена от пресцентъра на Министерство на отбраната. 

От там уточниха, че е образувано досъдебно производство по случая във Военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Тялото на старши лейтенант Тодор Манчев е открито в стаята му на полигона в късния следобяд вчера. При огледа е установено, че военният полицай се е застрелял, съобщиха „Пловдив Прес“ и „24 часа“. Към момента няма информация за причината за самоубийството.Не е ясно и дали военнослужещият е оставил предсмъртно писмо.

По неофициални и непотвърдени данни обаче старши лейтенант Тодор Манчев е един от наказаните след учението на 11 май, когато въоръжени американски военни нахлуха в цех в Чешнегирово. Военният полицай е бил част от логистиката на учението „Суифт Респонс“.

„Не можем да потвърдим за наказанието, той е подал доклад за случилото се“, допълниха от Министерството на отбраната. Собственикът на цеха Марин Димитров каза, че след инцидента е получил само устно извинение от МО и след това настъпило пълно мълчание.“Нито казват върви ли следствие по този случай, нито нищо“, каза Димитров.