Не бъдете безразлични! Споделете новината:

По руската държавна телевизия водещи и гости продължават да разказват вицове в национален ефир. Този път в ефира на „Россия 1“ руската журналистка и телевизионна водеща Олга Скабеева заяви, че Русия може да демилитаризира НАТО. По нейните думи след приключването на „специалната военна операция“ на руската армия в Украйна, както Москва нарича войната там, армията на Владимир Путин щяла да бъде принудена да „демилитаризира“ НАТО в Трета световна война.

На 24 февруари руската армия започна непредизвикана пълномащабна война срещу Украйна, която вече продължава над три месеца. „Безаналоговата“ армия на Владимир Путин беше разгромена от украинските сили в Киевска област и сега е съсредоточила атаките си на изток. Русия търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника. Русия атакува Украйна с желанието да я „демилитаризира“, но до момента успешно демилитаризира собствените си въоръжени сили.

Киев твърди, че до момента украинската армия е убила 30 500 руски нашественици на украинска земя и е унищожила близо 1500 руски танка. Москва отказва да разкрие реалния брой на загубите си, защото това може да обърне общественото мнение в РФ срещу тази безсмислена война. Във федерация думата „война“ е забранена, а всеки, който се обяви против военната агресия, бива арестуван. По руските пропагандни канали Кремъл лъже руснаците, че войната върви по план, и че руските войници атакуват само военни цели и „нацисти“. Заради агресията западните страни наложиха тежки икономически санкции, а редица западни компании се сбогуваха с руския пазар.

Вече на няколко пъти след инвазията в Украйна по руската телевизия се отправят заплахи за Трета световна война. Русия разполага с огромен брой ядрени бойни глави и НАТО ясно подчерта, че няма да изпраща свои войници в Украйна, именно за да се избегне пряк военен сблъсък с Русия. Без ядрения си арсенал обаче руската армия е военно джудже в сравнение със страните от най-могъщия военен алианс в света НАТО, които превъзхождат руските въоръжени сили във всеки един аспект.