Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Две са сигурните неща за бюджетната рамка за 2020 година. Това са 10% увеличение на заплатите в бюджетната сфера, както и продължаване на стратегията за удвояване на учителските заплати. Тя ще се движи и в новия бюджет.

Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след заседанието на Министерския съвет, пише 24 часа.

Той каза още, че е твърде рано да се коментира рамката за догодина и припомни, че срокът на правителството е края на месеца и че предстоят разговори с министерствата за уточняване на позициите.

Отчетът за септември показва 150 милиона надвишаване на приходите над разходите, което пък прави малко над 1,2 милиарда лева излишък.

Горанов обаче уточни, че обикновено инвестиционните разходи се струпват в края на годината , „така че очакваме бюджетът да не ни изненада в отрицателен аспект. Горе-долу се движим в рамката, която приемаме с актуализацията“.

На въпрос на журналисти за поведението за лидера на „Атака“ в предаването „Референдум“ на БНТ Горанов заяви, че за него то е неприемливо и че не може да похвали такова поведение, в която и да е медия, още повече в национална.

Но всеки носел отговорност за държанието си.

Не е било обсъждано обаче Коалиционното споразумение. „Нищо не налага да дестабилизираме държавата.

По-рано и министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в отговор на журналистически питания, че поведението на Сидеров е недопустимо.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК